top of page

Töötajate tervisekindlustus Eestis

Hoolimata koroonaviiruse kaasnevatest muredest ja osaliselt just tänu sellele, töötajate tervisekindlustus on saanud väga populaarseks Eestis. Tööandjate hulk, kes võimaldavad oma töötajatele kasutada tervisekindlustust ja selle kaudu paremat ja kiiremat ligipääsu meditsiiniteenustele Eestis kasvab.



Ettevõtte tervisekindlustus võimaldab töötajate tervisemuredele tavapärasest kiiremaid lahendusi leida ning annab võimaluse kasutada tasulisi raviteenuseid. See ei ole mõeldud asendama riiklikku ravikindlustust, kuid täiendab seda väga hästi. Tervisekindlustust saab kasutada nii suuremate õnnetuste puhul kui ka jooksvatele tervisemuredele kiire lahenduse saamiseks.


Kui inimesel on vaja minna mõne probleemiga eriarsti juurde, siis tähendab see riikliku ravikindlustuse puhul tihtilugu pikemat ootamist. Tervisekindlustuse kaitsega klient võib aga kasutada tasulist eriarsti ja saada nii märksa kiiremini oma terviseprobleemile lahenduse.


Haigekassa andmetel on riikliku ravikindlustuse kaitsega praegu võimalik saada Harjumaal silmaarsti vastuvõtule pärast üle 70 päeva ootamist, mõnikord on järjekorrad veelgi pikemad. Vastavale tasulisele teenusele pääseb aga paari päevaga.



Maksekohustust ei lisandu

Tööandja ei pea töötajate tervisekindlustuse pealt maksma erisoodustusmaksu ehk tööandjale ei lisandu maksukohustusi. Tööandja võib täiendavat maksu tasumata kulutada ühe töötaja kindlustusmaksele kuni 400 eurot aastas ehk 100 eurot kvartalis. Kui aga soovitakse pakkuda töötajatele ka muid hüvesid, nt sportimisvõimalust, võib maksuvaba piirmäära jagada erinevate soodustuste vahel. Sportimisvõimalus samuti sisaldub ka mõnda kindlustusseltsi poolt pakutavas kindlustuslahenduses.


Tagasiside on oluline

Erinevate lisakaitsete osas saab tööandja teha sobivad valikud just oma soovidest ja võimalustest lähtuvalt. Igal tööandjal tervisekindlustuse pakkumiseks omad põhjused ja omad eripärad. Seega saab tööandja ise otsustada kaitsete ulatuse. Kasulik oleks küsida võimalikult tihti tagasisidet ka oma töötajatelt. Nii saab ettevõte koostöös oma kindlustusmaakleriga kujundada just enda ettevõtte vajadusi arvestades.


Rohkem infot Töötajate tervisekindlustuse kohta saab siit.

267 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page