top of page

Liiklus- ja Kaskokindlustus, mis on “tavakasutus” VS “takso”?

Alates selle aasta (2024) algusest muudetakse Inpro Insurance müügiprogrammi selliselt, et takso kasutusviis määratakse kasko- ja liikluskindlustuse pakkumusel/poliisil automaatselt, kui sõidukil on viimase 180 päeva jooksul olnud kehtiv taksoveo sõidukikaart.


Liikluskindlustustuse pakkumusel/poliisil määratakse takso kasutusviis ning rakendub takso koefitsient. Kinnitusreeglit ei rakendu ning kliendile saab edastada pakkumuse takso kasutusviisi ja maksega.


Kaskokindlustuse pakkumusel/poliisil määratakse takso kasutusviis ning rakendub takso koefitsient ja kinnitusreegel.




Kui kindlustusandja (Eestis ja EU-s kindlustusseltsid, kellega Inpro Insurance Brokers-il on koostöölepingud) annab kooskõlastuse, siis saab Inpro Insurance Brokers takso kasutusviisiga pakkumuse Kliendile edastada.


Kui kasko- või liikluskindlustuse pakkumusel/poliisil soovitakse takso kasutusviisi muuta tavakasutuseks, siis rakendub kinnitusreegel. Kui takso kasutusviisiga sõidukil ei ole toiminud omaniku vahetust, siis tavakasutusega kindlustamise võimalust ei pakuta.

 

Lisainfo:


Taksoveo sõidukikaardi kehtivust saab kontrollida siit: https://mtr.ttja.ee/taotluse_tulemus/eriotsing/taksokaart?_reset=1&m=122


Pikenduspoliisil sõiduki kasutusviisi ei muudeta. Kui klient ei sõida enam taksot, siis tuleb pikenduspoliisi kasutusviis muuta tavakasutuseks.

Kui sõidukil on olnud kehtiv taksoveo sõidukikaart, kuid sõiduki omanik on muutunud, siis takso kasutusviis ei rakendu.


Inpro Insurance Brokers | inpro.ee
Liikluskindlustus ja kaskokindlustus | inpro.ee

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page