top of page

Kes on Kindlustusmaakler?

Erinevalt kindlustusagentidest, kes töötavad kindlustusandjate jaoks, tegutsevad maaklerid oma klientide nimel ja annavad nõu oma klientide huvides.


Kindlustusmaakler aitab sul tuvastada sinu äririske, et aidata otsustada, mida kindlustada ja kuidas neid riske muul viisil juhtida. Kindlustusmaakler võib olla spetsialiseerunud ühele konkreetsele kindlustusliigile või tööstusharule või hoopis tegeleda paljude erinevate liikidega.



Kindlustusmaaklerid annavad sulle tehnilist nõu, mis on väga kasulik, kui sul on vaja kahjunõuet esitada.


Maaklerid on teadlikud paljude konkureerivate kindlustuspoliiside tingimustest, soodustustest ja välistustest ning kuludest, nii et nad saavad aidata sul leida just sinu olukorrale kõige sobivama kindlustuskatte.


Maaklerid võivad aidata korraldada ja paigutada kindlustuskaitset valitud kindlustusandja juures ning sageli oskavad soovitada, kuidas oma kindlustuseelarvet maksimaalselt ära kasutada.


Seadusandlus


Kõigil Eestis tegutsevatel kindlustusmaakleritel peab olema Finantsinspektsiooni tegevusluba ja see peab olema kirjas siin


Kui kindlustusmaakler annab teile finantsnõu, peab ta vastavalt eeskirjadele:


• Tegutsema sinu huvides

• Andma sulle asjakohast nõu

• Hoiatama sind, kui nende nõuanded põhinevad mittetäielikul või ebatäpsel teabel

• Seadma sinu huvid esikohale, kui on vastuolu nende enda (või seotud osapoole) huvidega.



Kas maakleri teenuste eest tuleb maksta?


Poliiside ostmisel saavad paljud kindlustusmaaklerid komisjonitasu kindlustuspakkuja käest. Teised kindlustusmaaklerid tegutsevad teenustasu alusel ja peavad oma klientidega nõutavate tasude üle läbirääkimisi. Palu oma kindlustusmaakleril sulle olukorda selgitada.


Kas maakleri kasutamine on kallim?


Mitte ilmtingimata. See võib maksta isegi vähem, kuna maaklerid tunnevad kindlustusturgu ja saavad su nimel konkurentsivõimeliste kindlustusmaksete üle läbi rääkida.

60 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page